هرس
هرس صحيح وشكل دهي نهال و درخت ، از انبوه و متراكم شدن شاخه ها و برگ ها جلوگيري نموده و
فضاي باز در داخل درخت بوجودمي آورد و با نفوذ بهتر نور خورشيد و گردش هوا در ميان درخت، شاخه ها
، برگها و ميوه ها ي خيس شده در اثر شبنم يا بارندگي سريع تر خشك مي شوند و بطور غير مستقيم موجب
كنترل بيماريها مي گردد.
بيماريهائي از قبيل لكه سياه سيب، زنگها ، باكتريائي و غيره به برگ و شاخه و ميوه مرطوب جهت ايجاد
آلودگي نياز دارند و با سريع خشك شدن اندام گياهي فرصت زماني اين بيماري ها براي آلودگي كاهش مي
يابد.هم چنین پاجوش و نرك هائيكه از تنه درخت و شاخه هاي اصلي ظاهر مي شوند بايد به محض روئيدن
قطع نمود چون اين اندام ضمن ضعيف نمودن درخت، بسياري از حشرات از قبيل مگس سفيد و شپشك در
اين اندام ها لانه كرده و توليد نسل مي نمايند و آنها محلي براي آلوده كردن ساير شاخه و برگها و ميوه
درخت مي شوند
بالاخره هرس موجب بهبود قدرت و تغذيه درخت مي شود. درختان سالم به بيماري هاي شانكر كمتر حساس
هستند و قادرند تنش هاي محيطي نظير تگرگ ، خشكي ، بيماريهاي برگي و حشرات را بهتر تحمل نمايند .
هرس بسيار شديد مي تواند حساسيت گياه به بيماري باكتريائي آتشك و كمبود كلسيم را افزايش دهد.